Πρόγραμμα μελέτης

Μετά από μία περίοδο μερικών μηνών ήρθε η ώρα να κάνουμε τη πρώτη ουσιαστική και μεγάλη επανάληψη σε όλα όσα έχουμε διδακτεί. Κατα τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα πρέπει να γνωρίζουμε κάποια σημαντικά πράγματα τα οποία θα μας κάνουν πιο αποτελεσματικούς. Παρακάτω υπάρχουν κάποια σημεία τα οποία θα πρέπει να προσέξουμε πολύ έτσι ώστε η επανάληψη που θα κάνουμε να είναι αποτελεσματική.

  • πριν ξεκινήσουμε τη μελέτη μας θα πρέπει να κανουμε ένα πολύ καλό προγραμματισμό του διαθέσιμου χρόνου που έχει ή διαθέτει ο καθένας για μελέτη. Μη ξεχνάτε ότι ο χρόνος αυτός είναι αναπόσπαστο κομμάτι του στόχου που έχει θέσει ο καθένας από εσάς. Καταγράψτε όλες τις ημέρες που θα αφιερώσετε στο διαβασμά σας και τις ώρες της κάθε ημέρας. Προτείνεται το διαβασμά σας να έχει δύο περιόδους μέσα στη μέρα. Μπορείται να διαβάσετε ένα 6ωρο το πρωί και ένα 7ωρο από νωρίς το απόγευμα και μετά
  • κατά τη διάρκεια του διαβάσματος θα πρέπει να κάνετε διαλλείματα ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Προτείνεται κάθε 60′ διαβάσματος να κάνετε ένα 10λεπτο διάλλειμα. Προσέξτε μη μπερδευτείται και κάνετε το ανάποδο…!
  • τώρα θα πρέπει να οργανώσουμε την ύλη μας καλά έτσι ώστε μετά από κάθε μέρα να έχουμε μελετήσει το κομμάτι που αντιστοιχεί στη κάθε μέρα. Αυτό μπορεί να γίνει και σε συννενόηση με τον υπεύθυνο καθηγητή του μαθήματος. Μην υπερτιμάτε τις δυνάμεις σας και βάζετε στόχο κατά τη διάρκεια μιας μέρας να καλύψετε μεγαλύτερο κομμάτι ύλης από όσο μπορείτε. Προτείνεται το πρωί να διαβάζεται τη θεωρεία, τα λυμένα παραδείγματα και τις λυμένες ασκήσεις ενώ το απόγευμα να λύνετε άλυτες ασκήσεις που αφορούν το κομμάτι της ύλης που μελετάτε.
  • είναι προτιμότερο να διαβάζετε κάθε μέρα παρά λιγότερες μέρες και περισσότερη ώρα. Κάλύτερα δηλαδή έστω και 5 ώρες την ημέρα παρά 12 ώρες την ημέρα για δύο ή τρεις μέρες μόνο.
  • είναι προτιμότερο κάθε μέρα να διαβάζεται ένα μάθημα διότι έτσι έχετε τη δυνατότητα να εμβαθύνεται περισσότερο στο γνωστικό αντικείμενο που μελετάται
Loading...