Κατάθλιψη: Χαρακτήρας ή ασθένεια;

imageΗ κατάθλιψη δεν είναι στοιχείο του χαρακτήρα μας. Είναι ασθένεια!

Η φωτογραφία μαρτυρά χαμηλή εγκεφαλική δραστηριότητα σε άτομο που πάσχει από κατάθλιψη, σε αντίθεση με τον εγκέφαλο ατόμου το οποίο δε πάσχει και παρουσιάζει υψηλή εγκεφαλική δραστηριότητα!

Κατάθλιψη είναι μία κατάσταση κατά την οποία  το άτομο χαρακτηρίζεται εκτός από χαμηλή εγκεφαλική δραστηριότητα, από απώλεια ενδιαφέροντος για απλά καθημερινά πράγματα τα οποία πριν την εμφάνιση της νόσου του δημιουργούσαν ευχάριστα συναισθήματα, αξιοσημείωτη αύξηση ή μείωση όρεξης για κατανάλωση τροφής, αύξηση των ωρών ύπνου και κυρίως αισθητή μείωση επικοινωνίας με άλλα άτομα.

Η κατάθλιψη πολλές φορές συνοδεύεται και από άλλα συμπτώματα όπως κρίσεις πανικού, συχνές λοιμώξεις και απώλεια αίσθησης του χρόνου.

Τα άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη συνήθως δυσκολεύονται να το καταλάβουν και σχεδόν πάντα αντιδρούν αρνητικά στο άκουσμα της διάγνωσης από ειδικό γιατρό.

Όταν παρατηρούμε πως κάποιος μπορεί να πάσχει , αφού ενημερώσουμε τον ίδιο για τα συμπτώματα που παρουσιάζει, τον προτρέπουμε να επισκεφθεί ειδικό γιατρό ο οποίος μπορεί να τον βοηθήσει. Υπάρχει αντιμετώπιση της ασθένειας, κάτι το οποίο τονίζουμε στο άτομο που μπορεί να πάσχει. Η αντιμετώπιση στιρίζεται στη φαρμακευτική και τη ψυχολογική υποστίριξη.

 

Loading...