Βιοτεχνολογία 2

1.

Το θρεπτικό υλικό μίας καλλιέργειας μπορεί να μην περιέχει:




2.

Ζύμωση ονομάζουμε την καλλιέργεια μικροοργανισμών:




3.

Ο βιοαντιδραστήρας είναι συσκευή όπου πραγματοποιείται:




4.

Εμβολιασμό μικροοργανισμών ονομάζουμε:




5.

Εάν οι συνθήκες μίας καλλιέργειας είναι άριστες τότε ο πληθυσμός των καλλιεργούμενων μικροοργανισμών μπορεί να φτάσει:




6.

Με την αποστείρωση επιτυγχάνεται η θανάτωση:




7.

Σημαντική μεταβολή στον πληθυσμό ενός μικροοργανισμού σε μία κλειστή καλλιέργεια γίνεται:




8.

Για να πραγματοποιηθεί μία καλλιέργεια σε βιοαντιδραστήρα θα πρέπει να:




9.

Το κύριο χαρακτηριστικό της Βιοτεχνολογίας είναι:




10.

Ποιες τεχνικές κυρίως έδωσαν ώθηση στη Βιοτεχνολογία;




11.

Ο ρυθμός ανάπτυξης ενός μικροοργανισμού δεν επηρεάζεται από:




12.

Το θρεπτικό υλικό μίας καλλιέργειας μικροοργανισμών μπορεί να μην περιέχει:




13.

Η πηγή άνθρακα για τους μικροοργανισμούς είναι:




14.

Συνήθως οι μικροοργανισμοί καλλιεργούνται σε θερμοκρασίες και pH αντίστοιχα:




15.

Το άγαρ είναι:




16.

Ζύμωση ονομάζεται:




17.

Τι είναι ο ζυμωτήρας;




18.

Η μελάσα είναι:




19.

Πάντα πριν την εκκίνηση μίας καλλιέργειας όλα τα υλικά:




20.

Η κύρια διαφορά μεταξύ κλειστής και συνεχούς καλλιέργειας:




21.

Η μόνη φάση μίας κλειστής καλλιέργειας, κατά την οποία ο πληθυσμός αυξάνεται, ουσιωδώς είναι:




22.

Σε ποια φάση συνήθως παράγουν οι μικροοργανισμοί τα επιθυμητά προϊόντα:




23.

Πρωτεΐνες παραλαμβάνονται από τις καλλιέργειες των μικροοργανισμών:




24.

Δεν εφαρμόζεται κατά τον τελικό καθαρισμό προϊόντων καλλιέργειας μικροοργανισμών:




25.

Το πρώτο προϊόν βιοτεχνολογικής καλλιέργειας που δεν ήταν τρόφιμο ή ποτό είναι η:




Loading...