Βιοτεχνολογία 1

1.

Η Βιοτεχνολογία ορίζεται ως




2.

Η βιοτεχνολογία άρχισε να εφαρμόζεται




3.

Ο χρόνος διπλασιασμού ενός μικροοργανισμού εξαρτάται από:




4.

Στα θρεπτικά συστατικά μίας καλλιέργειας πρέπει να περιέχονται οπωσδήποτε:




5.

Ποιο από τα παρακάτω συστατικά δεν είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη των αυτότροφων μικροοργανισμών σε μία καλλιέργεια σε υγρό θρεπτικό υλικό;




6.

Ποιο από τα παρακάτω συστατικά δεν είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη των ετερότροφων μικροοργανισμών σε μία καλλιέργεια σε υγρό θρεπτικό υλικό;




7.

Ποιο από τα παρακάτω συστατικά δεν απαιτείται για την ανάπτυξη σε καλλιέργεια ενός βακτηρίου που ανήκει στο γένος Clostridium;




8.

Η καλλιέργεια των μικροοργανισμών, στα πλαίσια της Βιοτεχνολογίας, απαιτεί:




9.

Τι από τα παρακάτω ισχύει για τα βακτήρια του γένους Lactobacillus;




10.

Τι από τα παρακάτω ισχύει για τα θρεπτικά υλικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή καλλιεργειών;




11.

Τι από τα παρακάτω ισχύει για το άγαρ;




12.

Τι από τα παρακάτω ισχύει για την τεχνική του εμβολιασμού;




13.

Ποια είναι η ακολουθία των φάσεων σε μία κλειστή καλλιέργεια;




14.

Σε ποια από τις ακόλουθες φάσεις μίας καλλιέργειας δε μεταβάλλεται ο αριθμός των καλλιεργούμενων μικροοργανισμών;




15.

Βιοτεχνολογία με την ευρεία έννοια, σήμερα, ορίζουμε τη χρήση:




16.

Οι διαδικασίες με τις οποίες παράγονται χρήσιμα για τον άνθρωπο προϊόντα:




17.

Με τη χρήση Βιοτεχνολογικών μεθόδων μπορούν να παραχθούν προϊόντα όπως:




18.

Τα βακτήρια του γένους Mycobacterium:




19.

Οι μύκητες που χρησιμοποιούνται στην αρτοβιομηχανία




20.

Ο πληθυσμός των μικροοργανισμών κατά τη λανθάνουσα φάση:




Loading...